SKELLEFTEÅ

Dramatiskt på Socialkontoret

1:26 min

I morse hällde en man ut tändvätska intill Socialkontorets reception i Skellefteå. Polisen kunde någon timme senare gripa mannen. Men socialchefen pekar på att det är sällan sådana händelser inträffar.

Händelsen kommer inte att innebära några förändrade rutiner. Det säger socialchefen Lotta Swärd

– Rutinerna fungerade och vi har ingen anledning att ändra någonting, men vi kommer naturligtvis att diskutera det här internt, säger Lotta Swärd.

Det var i morse som en ensam person kom in till socialkontorets reception i Skellefteå. Ensam i lokalen tog mannen fram en flaska och började hälla ut innehållet över receptionsdisken.

Personalen i receptionen kände på doften att det var något brännbart i flaskan, tryckte på larmknappen och lämnade receptionen. Flera av socialkontorets medarbetare kom till receptionen och förde lugnt ut mannen från lokalen.

Polisen kom till platsen och efter en timme greps mannen och är nu anhållen för försök till mordbrand.

Enligt socialchefen Lotta Swärd så inträffar en sådan här pass allvarlig händelse någon gång per år på socialkontoret.

– Jag tycker det är väldigt sällan egentligen. Vi träffar många människor som har problem, de är pressade, mår dåligt psykiskt, de kan vara påverkade av alkohol eller droger.

– När de inte får det de väntar sig av oss så borde det vara mycket närmare till att det händer saker än det gör. Och då är min slutsats att vår personal är väldigt duktig på att bemöta människor i kris, säger Lotta Swärd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista