200 personer kan lämna Storuman

200 personer kan komma att flytta från Storuman om företaget Byggelit lägger ned fabriken där. Det visar en utredning som Storumans kommun gjort.
En nedläggning av fabriken skulle drabba många fler än de drygt 60 anställda på Byggelit. Det försvinner också arbeten bland annat för transporter till och från företaget - totalt 117 arbetstillfällen enligt utredningen. Storumans socialdemokratiska kommunalråd Gunilla Lundgren räknar med att i värsta fall 200 personer flyttar från orten och skatteintäkterna minskar - Vi måste se över vår organisation - vad har vi råd att tillhandahålla, och vilken kvalitet får vi på den service vi ska ge? funderar Gunilla Lundgren. Men kommunen har inte gett upp hoppet om att rädda fabriken kvar och samtal förs också om verksamhet i Byggelitfabriken. Men mer vill hon inte säga. - Men det befinner sig i ett känsligt förhandlingsläge, säger Gunilla Lundgren till P4 Västerbotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".