Akutkirurgin och BB kvar i Lycksele

Akutkirurgin och förlossningen vid Lycksele lasarett blir kvar, det beskedet gav socialdemokraterna idag. Lycksele lasarett ska användas ännu mer till planerade operationer, det säger landstingsrådet Levi Bergström (s).

Det var strax före sommaren som ett konsultföretag kom med sin konsultrapport där man bland annat förelog att slutenvården i Lycksele skulle läggas ner. Politikerna har under sommaren haft tid till att diskutera förslaget och enligt Levi Bergström så har man bland annat tagit hänsyn till näringslivets oro och vad som sker inom gruvnäringen i inlandet.

Gunilla Johansson (s) landstingspolitiker från Lycksele säger att opinionen varit viktig. Hur man nu ska spara det som man skulle kunna spara på att lägga ner akutkirurgin och förlossningsverksamheten det är en politisk fråga att avgöra, det säger Levi Bergström till P4 Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".