bjurholm

"Kraftverket" ska ge jobb i Bjurholm

1:26 min

Arbetslösa, långtidssjukskrivna och personer med utländsk bakgrund ska få extra hjälp att ta sig in på arbetsmarknaden i Bjurholm. Det är tanken när kommunen nu drar igång projektet Kraftverket. Projektledare Tomas Lilja menar att Kraftverket skiljer sig från andra arbetsmarknadsåtgärder.

-- Det som är lite unikt för det här det är ju att det är specifikt för lilla Bjurholm. Sen beroende på att det är så olika målgrupper så kommer vi att hjälpa dem individuellt, det vill säga att varje person får individuell handledning, coachning och en individuell handlingsplan, säger projektledare Tomas Lilja.

Extra skjuts till de som står utanför
Deltagarna i projektet ska till exempel få träna sig i att söka jobb och komplettera sina datakunskaper. Det låter som det gamla vanliga, men Tomas Lilja menar att det kommer att ge en extra skjuts till den grupp som står utanför arbetsmarknaden i Bjurholm.

Målet med projektet, som är ett samarbete mellan kommunen, arbetsförmedlingen och försäkringskassan, är att nå fram till hundra personer. Samtidigt påbörjar man nu en kartläggning av arbetsmarknaden i Bjurholm, för att se var dom här personerna behövs.

Företagsam bygd
-- Det är en bygd där det är väldigt företagsamma människor, och det är en del som händer i Bjurholm i näringslivet. Så vi har goda förhoppningar om att det ska se bra ut, säger Tomas Lilja.