Mästare Rådström hade bråttom

Svenske mästaren Thomas Rådström från Vännäs formligen flög fram när den sista deltävlingen av rally-SM avgjordes i Norrköping.
Direkt efter målgången satte sig Rådström i ett specialchartrat flygplan och lyfte mot Kinnekulle ring för tidsträningen inför söndagens final av rallycross-SM.
-Inga problem, sade Rådström om sin tuffa helg.

Den totala SM-titeln var redan säkrad inför den åttonde deltävlingen, men rallymästaren från Vännäs ville avsluta i god stil i skogarna utanför Norrköping.
-Det är kul att köra. Och chefen tyckte att jag skulle komma, sade Thomas Rådström om sitt beslut att ställa upp trots att SM-serien redan var avgjord.

I sin Toyota Corolla visade västerbottningen mästarklass. Tillsammans med kartläsaren Jörgen Skallman blev det en ny totalseger i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen. Efter de tio sträckorna skiljde drygt fem sekunder ner till tvåan Andreas Eriksson, MK Speed.
-I går var det mycket uppkört. I dag höll banan bättre. Det har gått över förväntan, berättade västerbottningen om årets sista deltävling.

Rådström behöll det höga tempot även efter målgången. Ett par timmar senare väntade nämligen tidsträning på Kinnekulle ring inför söndagens final av rallycross-SM.
- Inga problem. Det är ju en helt annan typ av tävling, men det ska nog gå bra det med.

Först pratades det om att en helikopter skulle komma och hämta Rådström vid målgången på Himmelstalundsfältet, men nu blev det i stället ett specialchartrat flygplan. Springandes med segerpokalen i handen satte sig Thomas Rådström i en bil på väg ut mot Norrköpings flygplats. Mot nya utmaningar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".