Fotboll

Helgens fotboll

1:32 min

Umeå IK vann i damallsvenskan bortamatchen mot KIF Örebro med 2-1 efter att Ramona Bachmann svarta för båda fullträffarna. UIK är nu åter på allvar med i guldstriden och ligger på fjärde plats, men bara två poäng efter tätduon Tyresö och Malmö, när det återstår tre omgångar att spela.

I damettan vann Sunnanå med klara 8-1 mot Gustafs medan Umeå Södra spelade 0-0 mot Gideonsberg. Sunnanå ligger trea, fem poäng efter serieledarna AIK när tre matcher återstår. Umeå Södra ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket på 9:e plats.

I herrettan vann Umeå FC enkelt mot Syrianska Kerburan med 4-0 på hemmaplan. UFC ligger på tredje plats och är tre poäng efter Dalkurd som ligger på den andra plats som bär till kval för spel i superettan.

Tegs SK är klara för spel i herrtvåan nästa säsong efter att ha klarat 1-1 borta mot IFK Sundsvall i sista seriematchen för säsongen. Robertsfors vann sin sista match mot Sandvik med 5-1 och slutade på samma poäng som Tegs SK, men med betydligt sämre målskillnad. Robertsfors får kvalspela för att nå div 2 till nästa år.