Indisk älg i västerbottnisk kokbok

Älg på nytt vis, med vackra bilder, lättfattlig bruksanvisning och dryckestips - det är en innovation om man får tro Uminova innovation som står bakom att en ny kokbok nu finns i bokhandeln.

Det började som ett examensarbete på gastronomiprogrammet på Umeå universitet. Kockarna Susanne Jonsson och Anna Reidemar gjorde ett antal recept för restaurangbranschen i samarbete med Uminova innovation. 

Där tyckte man att de nya älgrecepten förtjänade en större publik och har hjälpt till att bearbeta förlagen. I tre år har man arbetat med genomföra projektet. Nu finns den - en kokbok med nyskapande recept på älgkött som kanske kan bli den vanliga älgjägarens bibel. Medförfattare i kokboken är Staffan Ling, välkänd TV-profil och revyregissör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".