Just nu

Ishockey

Serieledarna Skellefteå höll undan mot Modo

3:26 min

Det var länge jämnt, men tabellen verkar inte ljuga. Topplaget Skellefteå behåller tätpositionen i elitserien genom en knapp vinst mot Modo med 4-3.

Robert Tennisberg tar ut Lagens lirare:
 Skellefteå: Oscar Möller
Modo: Niklas Sundström

Vis av det första mötet mellan Modo och Skellefteå kunde man vänta en ny tillknäppt match. Men det blev definitivt inte ordet för matchinledningen. Frejdig, fartfylld hockey och 2-1 till Skellefteå efter bara drygt sju minuter.

Ligaledarna gjorde till och med mål i powerplay. Och unge Joel Mustonen, som fått hoppa in som center mellan Oscar Möller och Bud Holloway, triumferade med två mål, det sista till 3-1. Väldigt lyckat eftersom hans speltid i perioden bara var tre minuter.

Om första perioden var Skellefteås så var den andra Modos som ryckte upp till 3-3 under första halvan och kom in i matchen på allvar. Men Skellefteå förbättrade sin usla statistik i powerplay och slog in 4-3 efter 16 minuter. Matchen var fortsatt underhållande, även om det ibland var struligt i båda försvaren.

Skellefteå höll ställningarna i den mållösa sista perioden och plockade därmed hem segern med uddamålet. Rättvist men det skiljde ändå inte så mycket mellan lagen.

TT

 Skellefteå-Modo 4-3 (3-1, 1-2, 0-0))

Första perioden: 1-0 (6.01) Oscar Möller (Pierre-Edouard Bellemare, George Holloway) spel fem mot fyra, 1-1 (6.41) Janos Hari (Mika Hannula) , 2-1 (7.35) Joel Mustonen (George Holloway, Tomas Skogs), 3-1 (17.19) Joel Mustonen (Oscar Möller, Tomas Skogs).

Andra perioden: 3-2 (1.23) Mika Hannula (Niklas Sundström, Per-Åge Skröder) spel fem mot fyra, 3-3 (8.08) Niklas Sundström (Per-Åge Skröder, Nicklas Danielsson), 4-3 (15.56) Hannu Pikkarainen (Pierre-Edouard Bellemare, Oscar Möller) spel fem mot fyra.

Skott: 35-22 (12-8, 13-7, 10-7).
Utv, Skellefteå: 1x2. Modo: 2x2.
Domare: Sören Persson, Lidköping, och Tobias Björk, Boden.
Publik: 4 739.

Tredje perioden:

SLUT.

14. "Mycket nära för Modo som är framme ett par gånger om. Det känns som att Skellefteå kontrollerar matchen", säger Tennisberg.

7. "Skellefteå har trummat på bra och snäppt upp litegrann. Det är klar hemmadominans."

6. "Det känns lite märkligt att Skellefteås ledning inte är större", säger Tennisberg.

Andra perioden:

16. MÅL! Skellefteå tar tillbaka ledningen genom Hannu Pikkarainen.

8. MÅL! Niklas Sundström kvitterar för Modo.

"Det var fint spel av Modo, det var klapp-klapp fram till Sundström."

2. MÅL! Mika Hannula gör 2-3 för Modo.

"Han gör den i power play, han sprätter upp den i nättaket och Modos supportrar är nog glada för att Hannula har skrivit ett nytt korttidskontrakt", säger Tennisberg.

Första perioden:

18. MÅL! Mustonen gör 3-1.

"Han hade inte gjorrt ett enda mål inför matchen, nu har han gjort två. Han kom i fart i vänsterposition och sprätte upp pucken", säger Tennisberg.

15. "Anton Forsberg har haft mycket att göra i Modokassen", säger Tennisberg.

8. MÅL! Joel Mustonen sätter 2-1

7. MÅL! Modo kvitterar direkt, målskytt Janos Hari.

7. MÅL! Oscar Möller gör 1-0.

"Han fick pucken till höger i offensiv och sprätter upp pucken", säger Tennisberg.

5. "Det har varit hemmalaget som har varit bäst hitills utan att skapa några jättechanser. Skellefteå AIK har en riktigt fin svit", säger Tennisberg.