Åklagare Peter Jonsson kräver 14 års fängelse. Foto: Anders Wikström/SR.
Umeå

Åklagare kräver 14 års fängelse för mordet på Teg

Mordet våldsamt enligt åklagaren
1:13 min

Den 27-årige mannen som står misstänkt för att ha knivhuggit en kvinna till döds i Umeå i augusti kunde ha slutat innan det tog hennes liv. Det hävdar kammaråklagaren Peter Jonsson som vill se mannen fälld för mord. Dom kommer fredagen den 4 november.

– Det är ett väldigt kraftigt våld som utövats framför allt mot halsen men också mot bålen. Det har skett med ett tidsmässigt mellanrum och under den tiden hade han kunnat besinna sig.

Igår avslutades huvudförhandlingarna kring mordet på Teg. Under dagen framkom bland annat att den 27-åriga mannen inte varit psykiskt störd när han huggit kvinnan med kniv. Kvinnan har fått ett djupt knivhugg i halsen och senare ett kraftigt hugg i ryggen som gått ut genom bröstet.

Enligt den rättsmedicinska undersökningen finns det inga tecken på att kvinnan gjort motstånd. Det är bland annat det som gör att åklagaren vill att mannen straffas för mord.

--Jag vill att han ska dömas till 14 års fängelse.

Både mannen och advokaten hävdade igår att det inte funnits något uppsåt att döda kvinnan och att 27-åringen ska dömas för grov misshandel och vållande till annans död.
Åklagaren är dock skeptisk till mannens historia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".