Foto: Tommy Engman/SR.
Umeå/Brännland

Ålö drar ner på produktionen

På anläggningen i Brännland har i stort sett alla anställda gått över till dagtid istället för två-skift. Vid cylinderfabriken på Västerslätt håller man fast vid två-skiftet men har minskat arbetstiden från åtta till sex timmar.

Industriföretaget ÅLÖ:s cylinderfabrik på Västerslätt i Umeå har gått ned till 6 timmars arbetsdag, på grund av vikande efterfrågan.

Ett trettiotal anställda handlar det om. De får betalt för fullt tid men får inget skifttillägg, säger vd Olle Pehrsson.

På Västerslätt jobbar man fortfarande tvåskift vid cylinderfabriken, men på anläggningen i Brännland har i stort sett alla gått över till dagtid. För de anställda betyder det att de inte får något tillägg för obekväm arbetstid.

– På hösten brukar det vara en nedgång, men den har förstärkts på grund av senaste tidens oro i världsekonomin, säger Metallklubbens ordförande Nils Göthe.

– Som det ser ut nu, säger Nils Göthe, om det inte vänder snart kommer 25-30 visstidsanställda inte att få förnyad anställning efter sista november.

Ålö tillverkar frontlastare och redskap till traktorer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".