Åsele

Krav på landstingsmajoritetens avgång

"Vi vill ha kommunikation"
1:20 min

Nu kräver politikerna i Åsele gemensamt att landstingsdirektören och ledande politiker bör avgå med omedelbar verkan om sparförslaget blir verklighet den 2 november.

– Det är ingen som har kontaktat varken kommunen eller ambulansen för att få reda på en eventuell konsekvensbeskrivning och det anser vi är ganska viktigt när man ska ta ett sådant här beslut, säger Jonas Ternestål är ordförande för Folkpartiet i Åsele.

"Skulle ambulanserna i Åsele och Malå avvecklas står vi i en situation där styrande politiker i landstinget drar ner en fullt fungerande akutvård rakt ner i fördärvet. Detta ser vi som ytterst olämpligt med hänvisning till hälso- och sjukvårdslagen (1982:763) § 2. Därför informerar vi att Landstingsdirektören och ledande majoritets politiker bör avgå, med omedelbar verkan onsdagen den 2 november om sparförslaget blir verklighet" skriver politikerna i Åsele i ett pressmeddelande.

Nyheternas samlade rapportering om landstingsbudgeten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".