Umeå

Droger och lov en kombination som oroar föräldrar

Droger och ungdomar på höstlovet
1:40 min

Många föräldrar är oroliga för sina ungdomar under höstlovet och det är svårt att ha koll på sina ungar under just loven. Emma (påhittat namn)är mamma till en år tonåring och hon har ett äldre barn som var drogmissbrukare. Hon säger att man jobbar under dagen som vuxen och lägger sig tidigt och det blir svårt att ha koll på sina tonåringar under höstlovet. Samtidigt finns det för lite aktiviteter för unga.

Man ser fler ungdomar än vanligt ute sent på kvällar just under höstlovet. Ungdomarna går runt och är oftast sysslolösa och hänger bara i centrala stan och det här gör föräldrarna oroliga, eftersom de känner till att drogerna finns tillgängliga.

Anders Sandlund chef för polisens ungdomsenhet i Umeå. Han hävder också att drogerna är tillgängliga för ungdomar, men drogerna är inte en fråga som är kopplat just till loven  utan de finns redan i samhället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".