Blå vägen vid Hemavan. Foto: SVT Bild
Hemavan

Nya flygjobb till Hemavan

Flygvärdinnor till Hemavan
1:24 min

Nu kommer det nya jobb till Hemavan. Flygbolaget Next Jet utökar sina flygningar mellan Stockholm, Vilhelmina och Hemavan och då behövs fyra nya flygvärdinnor.

– Vi kommer att flyga med större flygplan under vinterhalvåret nu i första hand och det kräver mer personal. Det krävs två flygvärdinnor istället för en på det flygplanet, det säger Brian Liddle, kommunikationsansvarig på Next Jet.

Det här är tredje året som Next Jet flyger mellan Stockholm, Vilhelmina och Hemvan och en ökad efterfrågan gör nu att man flyger med 240 fler stolar i veckan under högsäsong.

Med större flygplan behövs mer personal och utöver de fyra som jobbar i Vilhelmina blir det fyra nya jobb året runt i Hemavan.

De som får jobben kommer att utbildas på plats i Hemavan och det som krävs för att söka är bland annat att man har klarat gymnasiet och behärskar engelska och svenska.

Och det handlar om tillsvidareanställningar.
– Vi har ju trafik året om på Hemavan men just den här utökade trafiken är primärt nu under vintern. Men det är permanent personal vi söker, säger Brian Liddle på Next Jet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".