Björn Halling, föreningsdirektör KFUM Umeå. Foto: Tommy Engman SR Västerbotten.
Umeå

Ny insamlingsstiftelse för ungas fritid

"Familjen har inte den ekonomiska grunden"
1:43 min

KFUM Umeå startar en ny insamlingsstiftelse för barn och ungdomar. Ett företag som lovar regelbundna pengar till stiftelsen är Swedbank. Resten skall samlas in från privatpersoner och andra företag.

Avsikten med stiftelsen är att varje år ge 200 ungdomar med svag ekonomisk bas möjlighet till fritidsaktiviteter och lägervistelser också utanför KFUM:s verksamhet.
– Den här stiftelsen ska kunna hjälpa barn och ungdomar att få en meningsfull och bra fritid, säger Björn Halling, föreningsdirektör KFUM Umeå.

KFUM Umeå har en rad aktiviteter och läger för barn och ungdomar sen tidigare. Det finns basket, volleyboll, konfirmationsläger, capoeira, scoutläger bland annat. Men Björn Halling och KFUM konstaterar att de inte täcker alla intresseriktningar. För att öka möjligheterna för ungdomar att söka sig till andra arrangörer och få ekonomiskt stöd startas den nya stiftelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".