1 av 5
Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX.
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Ishockey

Skellefteås målvakt tog nästan allt

Anders Forsberg: "Kunde ha gått åt vilket håll som helst"
2:47 min

Timrå radade upp chanser mot Skellefteå, men fick inte in pucken. Det slutade med förlust och Timrå är fortsatt sereien sämsta hemmalag.

Radiosportens Christer Jonasson tar ut Lagens lirare:
Timrå:Stefan Ridderwall
Skellefteå: Joacim Eriksson

Timrå spelade långa stunder ut gästande Skellefteå. Men oförmågan att göra mål på de klaraste målchanser blev Timrås fall.

Elitseriens bästa bortalag Skellefteå tog tre poäng efter seger med 3-1 mot seriens sämsta hemmalag.

Skellefteås store matchvinnare blev målvakten Joacim Eriksson som tog nästan allt - han tog precis allt när Timrå desperat jagade segern i slutperioden.

Skellefteåmålvakten var dock chanslös på Elias Granaths fruktansvärda slagskott som innebar kvittering till 1-1.

Skellefteås chanser var lätt räknade i slutperioden, men Bud Halloway behövde bara fem sekunder i power-play för att slå in 2-1 och i slutminuten säkrade Fredrik Hynning segern genom att lägga in 3-1 i tom Timråkasse.,

Mötet mellan elitseriens sämsta hemmalag och bästa bortalag blev en rafflande och jämn tillställning. Efter de två första perioderna hade Timrå spelat till sig ett litet övertag.

Det var främst anfallstrion med tjecken Petr Vampola som härförare mellan Matt Murley och Martin Röymark som skapat en rad farliga målchanser.

Skellefteå agerade dock lugnt i egen zon och hade för det mesta rätt bra kontroll på Timrås framstötar. Skellefteå-målvakten Joacim Eriksson var dessutom på allra bästa spelhumör.

Skellefteås tränare Anders Forsberg tyckte att det var en väldigt jämn match i ett högt tempo.

– Det här kunde ha gått åt vilket håll som helst, skönt att få med sig tre poäng, säger han till Radiosporten.

– Det blir en riktigt bra match på grund av att det är en så tight liga. Varje poöng är så vikigt, det fick vi ju lära oss i fjol. Vi tappade förstaplatsen på målskillnad, fortsätter han.

Timrås Elias Granath var mycket besviken efteråt.

– Jag tycker att vi för matchen i 60 minuter och gör en av våra bästa matcher i år, det svider. Men vi måste hålla huvudet högt, det här är ett bra steg i rätt riktning, säger han till Radiosporten.

– Vi nyper inte dit dom. Vi kanske spelar en extra passning även när vi har lägen. Får vi studarna med oss kan vi vinna den här matchen med 6-1. Det är bara att jobba på, fortsätter han.

TT


Timrå-Skellefteå

Tredje perioden

59.36 MÅL Skellefteå: Fredrik Hynning sätter 3-1 för Skellefteå i tom kasse.

47.05 MÅL Skellefteå: George Holloway ger Skellefteå ledningen i power play.

"Jag tycker det är en rolig grej, och när man är borta kan man göra något för att hjälpa till. Jag slipper betala middag och vi får tre poäng om vi vinner. Det är en rolig grej att kunna ge tillbaka något till fansen", säger Timrås skadade Yared Hagos, som tittat in hos Christer Jonasson i kommentatorshytten, och som på Twitter lovat att bjuda 15 fans på middag om Timrå förlorar.

"Intensiteten, tempot, chanserna. Allt har blivit bättre i den tredje perioden", säger Christer Jonasson.

Andra perioden

"Skellefteå har varit mycket bra i inledningen, men nu de senaste minuterna så har Timrå bombarderat Skellefteå. Men inga mål än så länge i den andra perioden", säger Christer Jonasson.

Första perioden

8.37 MÅL Timrå: Elias Granath kvitterar för hemmalaget Timrå.

6 MÅL Skellefteå: Oscar Möller gör matchens första mål för Skellefteå.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".