Foto: Rolf Höjer/Scanpix.
mordet på teg

Domen: 15 års fängelse

1:31 min

Idag kom domen mot den 27-åriga man som står åtalad för mordet på Teg. Rätten dömer honom till 15 års fängelse för mord.

Han ska också betala 50 000 kronor till kvinnans mamma och drygt 24 000 kronor till kvinnans dödsbo.

Det var i augusti som den 27-åriga mannen träffade en 55-årig kvinna efter ett krogbesök. De gjorde sällskap hem till mannen och senare på natten knivhögg han kvinnan i halsen och bröstet.

Rätten skriver att våldet mot kvinnan varit mycket våldsamt och att kvinnan varit så pass berusad att hon inte kunnat försvara sig. De bedömer att kvinnan omöjligen utgjort ett hot för mannen eftersom hon varit relativ liten och spenslig.

De anser också att mannen agerat på ett kallblodigt sätt efter dådet, genom att flytta möbler för att slippa blodspår på dem. Under den tiden tycker de att han kunnat besinna sig, men efter det har han huggit en kniv genom kvinnans rygg och bröst.

Rätten anser att det varit fråga om ett direkt uppsåtligt dödande.

--Jag är förvånad över domslutet. Vi hade väntat oss ett kortare fängelsestraff, säger mannens advokat Per Nyberg.

Hur känner din klient idag?

– Jag tror att han blev besviken över det här domslutet och med största sannolikhet kommer vi att gå vidare med det här, säger Per Nyberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista