1 av 2
Hans-Olov Edvinsson tycker att det är en bra idé med bättre tillgänglighet till väntsal. Foto Emma Jonsson/SR.
2 av 2
Thomas Söder och hans arbetskamrater håller på att lägga vita plattor i asfalten för att personer med synnedsättning lättare ska hitta till perrongen i Lycksele. Foto Emma Jonsson/SR.
Lycksele/Hällnäs

Tågresenärer ska slippa frysa i vinter

Väderskydd för tågpassagerare
1:33 min

Tågresenärerna från Lycksele och Hällnäs har under hösten fått vänta utomhus på det nya pendeltåget som går mellan Lycksele och Umeå. Men med vintern i antågande blir också behovet av uppvärmd väntsal allt större.

Lycksele kommun har därför beslutat att man ska öppna upp en dörr på baksidan av resecentrum i Lycksele. I Hällnäs för man just nu en dialog med Vindelns kommun.

– Vi har lovat Hällnäsborna ett väderskydd att vänta i och motorvärmarstolpar för resenärernas bilar, säger Christer Nygren, teknisk chef på Vindelns kommun.

I Vindeln, där tåget också stannar finns redan en uppvärmd väntsal i nära anslutning till tåget, men utrymmet är litet och den är inte handikappanpassad.

– Utrymmet är för litet just nu och vi behöver tillgänglighetsanpassa byggnaden, det finns ett förslag till utbyggnad men vi behöver göra det lite billigare, avslutar Christer Nygren.

På perrongen i Lycksele väntar resenären Maj-Inger Schäffer och även hon tycker att det behöver finnas ett varmt ställe där man kan vänta på tåget.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".