Sökandet fortsätter idag, Foto: Mats Forsberg/Hemvärnet.
Vännäs

Fortfarande inga spår efter 81-åringen

"Vi fortsätter att söka"
1:14 min

Den 81-årige man som försvann  i Pengsjötrakten utanför Vännäs på torsdag eftermiddag är fortfarande inte återfunnen. I helgen har omkring 150 personer deltagit i sökandet.

Under måndag fortsätter sökandet och koncentreras nu till byggnader och andra skyddade platser i området. Polisen planerar i nuläget för att fortsätta söka fram till mörkrets inbrott på måndag kväll.

Vid eftersök av försvunna personer använder polisen en metod som kallas Managing Search Operations, MSO, för att söka efter försvunna personer. MSO är världsstandard i sök- och räddningsmetodik.

Metoden bygger på studier av tidigare försvinnanden, det vill säga analyserade erfarenheter och statistik över hur försvunna personer betett sig i olika områden beroende på vilken kategori den försvunne tillhört.

I det pågående arbetet att hitta den man som nu saknas har polisen även kontinuerlig kontakt med läkarexpertis inom hypotermi, både i Sverige och utomlands, för att veta hur man ska prioritera sina eftersök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".