Lång E4-avstängning efter tankbilsolyckan

En tankbilsolycka stängde trafiken på E4:an i nästan 20 timmar. Först halv sex på morgonen kunde trafiken släppas på förbi olycksplatsen.

Det var vid tiotiden i går förmiddag som en tankbil lastad med bensin körde av vägen vid Granberget. Släpet välte och började läcka bensin. Trafiken fick ledas genom Robertsfors samhälle medan räddningstjänst från Umeå och Robertsfors sanerade utsläppet, och tankbilen bärgades. Klockan hann bli middagstid innan bärgningsarbetet kunde starta, och det avslutades inte förrän frampå morgonen.

Det är inte första gången som det händer en olycka på Granberget. För några år sedan var den en kemikaliebil som välte inte långt från platsen där tankbilen kom av vägen igår.

Orsaken till olyckan är inte klar än, men chauffören pratade inte i mobiltelefon eller somnade meddelar polisen - och chauffören klarade sig helt utan skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista