Botniabeslutet tolkas olika

Vad regeringens beslut att vända sig till EU för ett yttrande kommer att betyda tolkas olika. Fågelvänner hoppas på ett stopp, medan kommunalråd tror på stöd för östliga dragningen.
Per Hansson ordförande i Västerbottens ornitologiska förbund säger till P4 Västerbotten att det här är ett ''fall framåt'' för miljön. Per Hansson känner sig säker på att EU-kommissionen kommer att ta mer miljöhänsyn än regeringen gjort hittills. - Näringsminister Björn Rosengren har varit alldeles för flat i den här frågan och har låtit sig duperats av Banverket, säger han vidare. Nu tror vi att regeringen kommer att vara tvungna att ta miljöhänsynen på allvar. Lennart Holmlund, kommunalråd i Umeå, tror däremot inte att EU-Kommisssionen kommer att yttra sig till fördel för miljösidan. Han tror istället att yttringen kommer att bli en bekräftelse av den tidigare planerade sträckningen. - Annars skulle man väl inte fråga? säger Holmlund, till P4 Västerbotten. På Banverket väljer man idag att inte ännu spekulera i EU-Kommissionens yttrande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".