Misshandel på skola i Umeå polisanmäls

En elev i klass åtta på Ålidhemskolan i Umeå misshandlades av sina kamrater och händelsen är nu polisanmäld av både skolan och pojkens föräldrar.

Det var i fredags som en pojke på Ålidhemsskolan i Umeå fick uppsöka akuten på Norrlands universitetssjukhus sedan han misshandlats av andra elver. Pojken fick både sparkar och slag och både pojkens föräldrar och skolan har nu polisanmält händelsen.

Ålidhemsskolans rektor Bengt Åström säger till P4 Västerbotten att man ser allvarligt på det inträffade och att skolan alltid anmäler händelser där någon misshandlas eller utsätts för våld. Men händelser som den här är ovanliga på skolan, det säger Bengt Åström till P4. Bengt Åström säger också att skolan sedan länge arbetar förebyggande för att motarbeta våld. Ålidhemskolan har även ett system där alla lärare och övrig personal på skolan ska rapportera om avvikande händelser för att man ska ha dokumentation på det som skett.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".