Årets Frick-stipendiat, Teresa Fabik, till Lycksele

Teresa Fabik har nyligen gjort långfilmsdebut med Hipp hipp hora, en film som kommer att visas på Västerbottens allmänna filmfestival i Lycksele under helgen.

Stipendiet på 25.000 kronor och ett Silvergem delas ut till minne av Jonas Frick, filmare med rötterna i Lycksele. Teresa Fabik kommer att vara på plats i Lycksele för att ta emot stipendiet och samtala om sin film.

- Det är jätteroligt såklart, att de har tänkt på mig, och så är det roligt att få pengar såklart, säger Teresa Fabik.

Filmfestivalen som förutom intressanta föreläsningar naturligtvis bjuder på massor av film. Det mesta amatörfilmer som tävlar i olika ålderskategorier men har det gemensamma att de inte får vara längre än tjugo minuter.

Västerbottens allmänna filmfestival, som är det fullständiga namnet på helgens tillställning, är tänkt att vara en träffpunkt för aktiva filmare i länet men alla som över huvud taget är intresserade är välkomna, det säger Maria Dahlström som är festivalgeneral

- Vem som helst kan komma hit och titta, hela arrangemanget är fritt så det kostar ingenting, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".