Sur gubbe på bakterierestauranger?

Regeringen tillsätter utredning om hur allmänheten skall få veta resultatet av kommunernas kontroll av livsmedelsbranschen.

För att förbättra livsmedelshanteringen och företagens egenkontroll inom livsmedels- och restaurangnäringarna kan obligatorisk publicering resultatet från kommunernas tillsyn vara ett verktyg. Regeringen tillsätter en utredning om hur kontrollen av företag som sysslar med mat skall bli tillgänglig för allmänheten.

En modell för offentliga tillsynsresultat kan vara att alla företag måste sätta upp en glad eller sur gubbe, så kallad smiley, beroende på om de klarat

kontrollen eller inte. Ett annat sätt att publicera resultat från tillsynen kan vara att använda Internet, säger jordbruks- och konsumentminister Ann-Christin Nykvist i en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".