Färjestöd hotat

Behovet av färjetrafik över Kvarken är överskattat, så några mer statliga pengar i stöd är knappast motiverat, anser näringsminister Björn Rosengren.
I ett skriftligt svar på en riksdagsfråga från Göran Norlander (s), skriver näringsministern idag att passagerarunderlaget för Kvarken-trafiken mellan Umeå och Vasa är begränsat, att transportbehovet är överskattat och att trafikkonceptet inte är hållbart. ''Ett ytterligare statligt tillskott är i dagsläget därför inte transportpolitiskt motiverat'', skriver ministern. Han hänvisar till att liknande transporter enligt svensk politik ska bedrivas på kommersiella grunder utan statliga subventioner. Björn Rosengren skriver också att han har haft kontakt med det finska kommunikationsdepartementet och att de enligt honom gör samma bedömning om huruvida färjetrafiken ska ha statligt stöd eller ej.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".