Ahrnquist förnekar kris efter tredje raka förlusten för UIK mot Djurgården/Älvsjö

Marta gjorde Umeå IK:s tröstmål när UIK igår föll med 2-1 mot Djurgården/Älvsjö i finalen av svenska cupen. Det handlar om fotboll.

Det var tredje raka smällen för umeålaget mot stockholmskorna, som förutom cupen också vunnit allsvenskan. Dessutom har Djurgården/Älvsjö slagit ut Umeå ur europacupen. Till och med Roland Ahrnquist, fotbollsansvarig i UIK, erkänner nu att  Djurgården/Älvsjö är Sveriges bästa fotbollslag på damsidan.

Med tanke på de tre raka förlusterna i avgörande matcher och det bråk som utspelades inför öppen ridå när tre kanslianställda med Roland Ahrnquist i spetsen först sa upp sig och sen återtog uppsägningarna så är en naturlig fråga om det handlar om en klubb i kris.

Men det tillbakavisas med kraft av Roland Ahrnquist.
- Så sent som i våras vann vi europacupen. Vi har i särklass mest publik och vi är fortfarande populäraste laget i Sverige, säger han.
- Det är mest journalister som letar efter sprickor och talar om kris, säger Roland Ahrnquist.
Han medger dock att Umeå IK inte fullt ut klarat av att leva upp till de egna målen i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".