1 av 3
Scharinska villan i Umeå - nya länsresidenset? Foto: Tommy Engman/SR.
2 av 3
Arbeten pågår vid Länsresidenset som ligger helt nära Scharinska villan. Foto: Lillemor Strömberg/SR.
3 av 3
Socialdemokraternas före detta partiledare Göran Persson gratulerar den nye partiledaren Stefan Löfven vid valet av ny partiordförande. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
Västerbottens län

Scharinska villan - nytt länsresidens?

1:26 min

I helgen är socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven på besök i länet, och när han passerade Umeå igår passade han på att ta sig en titt på den omdebatterade Scharinska villan.

– Jag har naturligtvis ett intresse av att titta på villan som sådan men jag ser det också som en naturlig sak att när jag ändå är här att titta på den här som landshövdingebostad eftersom uppdraget är aktuellt, säger Stefan Löfven.

Men hur menar du, landshövdingebostad?

– Förslaget från regeringen är ju att den som ska bli landshövding i erat län är Håkan Juholt. Och jag tycker den här Scharinska det passar bra för det finns en rockklubbskoppling och Juholt är intresserad av Elvis Presley. Det är naturligt att Juholt flyttar in här.

Scharinska som ny landshövdingebostad? Ja, faktum är att länsstyrelsen har tänkt i de här banorna eftersom de arkeologiska utgrävningar som pågår runt residenset stör verksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista