Ishockey

”Jag hoppas att domarna pallar trycket”

1:05 min

Efter tisdagens storseger på hemmais med 8-2 leder nu Skellefteå AIK semifinalserien med 3-2 i matcher. Men i kväll väntar den sjätte matchen med helt andra förutsättningar i ett fullsatt kokande Hovet. Inför den viktiga matchen ger nu Skellefteås tränare sin syn på hur han tycker att domarna har skött sig hittills.

Skellefteås tränare Anders Forsberg brukar vara minst sagt sparsam i sina kommentarer om domarna, men inför kvällens match säger han till P4 Västerbotten att han inte var helt nöjd med hur domarna skötte sig i sista perioden under senaste matchen i Stockholm.

– Jag tyckte att det vart lite att man slutade ta utvisningar som jag tyckte var ganska tydliga, säger Anders Forsberg.

– Det som man ser det måste man ta, annars blir det så jäkla orättvist, säger han till P4 Västerbottens reporter Magnus Bergner.

Är det större press på Hovet än i Skellefteå?

– Ja, jag tycker att det verkar så. Man kanske är lite partisk när man är på bortaplan också men jag tror att det är viktigt att stå emot trycket så att det blir en bra match och att det inte går över gränserna, säger Skellefteå tränare Anders Forsberg.

Om Skellefteå AIK vinner kvällens match så väntar final mot Brynäs. Om Skellefteå däremot förlorar så väntar en sjunde avgörande match mot AIK på lördag.