Vi i femman

Östtegs femmor bäst i Sverige!

2:08 min

Nu är det äntligen avgjort. Månader av slit och olidlig spänning är över. Efter fredagskvällens stora final i Vi i femman står Östtegs skola från Umeå ensamma kvar som vinnare av Sveriges största frågetävling för femteklassare! I en spännande final i Svt B möttes Ludwig Wiechel och Sara Isaksson från Östtegs skola och Josefine Jonsson och Kalle Karlsson från Ransbergs skola.

Tävlingen var fartfylld med både djur i studion och en smågalen Sean Banan. Båda lagen höll jämna steg genom tävlingen. Och när det var dags för det avgörande tävlingsmomentet skilde det bara två poäng mellan lagen.

Ransbergs skola hade 27 poäng och Östtegs skola hade 29 poäng och i Stegen skulle allt avgöras. Här sökte man ett årtal där den svåraste nivån innehöll ledtrådar om USA:s president Barack Obama och vilket år han tillträdde. Östtegs skola som valde nivån under fick ytterligare en ledtråd och den hade med den norske sångaren Alexander Ryback att göra. Men inget av lagen klarade frågan och Östtegs skola tog hem hela tävlingen med sina 29 poäng!