Nytt kommunalt lån till industrihusbolag

Lyckseles kommunala industrihusbolag fick igår positivt besked om ytterligare ett lån på 16 miljoner kronor av kommunen. Folkpartiets kommunalråd Kent-Roger Hörling var tämligen ensam om att mana till försiktighet.

Lågprisvaruhuset Grossistkompaniet, GKs, har sedan en tid sålt sina varor i Lycksele, i en lokal som de hyr av det kommunala industrihusbolaget. Men lokalerna känns redan för trånga och GKs har kontaktat Lycksele Industrihus AB för att få tillgång till större lokaler. Men de finns inte i dagsläget utan måste byggas. Och att bygga de här nya lokalerna beräknas kosta 16 miljoner kronor, pengar som industrihusbolaget måste låna av kommunen. Enligt en preliminär överenskommelse med Grossistkompaniet skulle företaget betala en hyra som motsvarar industrihusbolagets kostnader och kontraktstiden skulle vara 10 år.

Och allt detta tycker alltså majoriteten av kommunfullmäktige är i sin ordning, inklusive att sälja tomten till Industrihusbolaget för en krona. Kent-Roger Hörling reserverade sig mot de övriga fullmäktigeledamöternas positiva yttrande över industrihusbolagets begäran.

Även miljöpartiet reserverade sig efter att först ha yrkat på avslag.