Sorseleböndern fick lämna hotellet

Hotellet i Sorsele byter arrendator igen. Ett tyskt eventföretag visade intresse för orten. NMI tar över efter Sorselebönderna, som renoverat hotellet men inte hann förverkliga sina drömmar.

Det är företaget NMI, Norrlands Marknadsidéer, med bland annat biltestföretaget Tjintokk som dotterbolag, som redan har tagit över driften av hotellet. Gästgiveri Mandi byter nu också namn till Sorsele River Hotell.

När sorseleböndernas ekonomiska förening tog sig an hotellet stod det tomt. Nu är det ett nyrenoverat hotell de åtta tidigare delägarna lämnar efter sig.

- Det här var inte alls roligt för vi hade mycket drömmar och visioner som vi aldrig hann testa, säger Ragnvi Sorsén, en av dem som tidigare drev hotellet.

Nu tar ett tyskt eventföretag över. De sysslar med att sälja paketresor där både boende och upplevelser i norrländsk vårvinter, till exempel iskörning, ingår.

Jörgen Stenberg, som kommer att driva hotellet i Sorsele genom företaget NMI som han är delägare i, sökte en helhetslösning och ville ha hela konceptet i sina händer. Då räckte sorselebönderna inte till.

- Vi sprätte upp madrasserna allihopa men det räckte inte till, säger Ragnvi Svärd.

Sorselebönderna ska även fortsättningsvis leverera råvaror till hotellet.