Lövånger

Möte om oroligheter kring Lövångerskolan

Skolmöte om oroligheter i Lövånger
1:20 min

Misshandel, skadegörelse och bråk. Under det gångna läsåret har tidningar, radio och tv rapporterat om oroligheter på Lövångerskolan. I kväll håller skolan ett möte tillsammans med föräldrar och då lär frågor väckas kring den senaste tidens incidenter.

– Det är jättetråkigt att såna saker händer på en sån fin skola som Lövångerskolan är. För ungdomarna som går där är jättetrevliga och jättemysiga på alla sätt, säger Linda Bäckman som har en dotter på skolan och själv sitter med i skolrådet.

Hur känner du som förälder?

– Det är klart det blir ju en oro i hela skolans värld när såna här saker händer. Det far ju mycket tid till att diskutera på lektionen vad som hänt. De måste ju få prata av sig, eleverna.

Din dotter går på skolan, hur har hon märkt av stämningen?

– De är ju mitt uppi det. De känner ju mer än vad vi föräldrar gör, men de pratar väl kanske mer med varann.

Vad är det allra viktigaste som måste komma fram på mötet ikväll?

– Jag tror att det är viktigt att alla försöker kämpa åt samma håll, för alla vill ju att det ska bli bättre. Och så tror jag för ungdomarnas skull att vi får se en förbättring inför sommarlovet, för det vore ju tråkigt om alla gick på sommarlov och hade det här oroliga med sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".