ROBERTSFORS

Vårdslöshet bakom olyckan som stängde E 4 vid Djäkneboda

En lastbil som kört av vägen på E4:an vid Djäkneboda i Robertsfors blockerar körfältet och det var stopp i trafiken till klockan 3 på natten mot fredagen. Ingen person har kommit till skada i olyckan.

Chauffören är delgiven misstanke om vårdslöshet i trafik eftersom han höll på och fipplade med mobilen när olyckan inträffade.

En långtradare lastad med bröd och olja körde av vägen strax innan klockan 20 på torsdagskvällen. Lastbilen blockerar hela körfältet vid olycksplatsen, och bärgaren har enligt Dan Andersson på polisens länskommunikationscentral vid Västerbottenpolisen precis kommit fram.

– Om allt går som det ska kan körfältet öppnas igen om tre timmar, sa Dan Andersson strax efter klockan 22 på torsdagskvällen.

Polisen skriver på sin hemsida att alternativ väg norrgående är att svänga av Sävar väg 649 mot Bullmark. Sedan väg 647 mot Robertsfors, sedan väg 651 mot Sikeå, och sedan E 4.

Alternativ väg södergående är att svänga av mot Robertsfors, väg 651. Kör genom Robertsfors, ta sedan väg 647 mot Bullmark, sedan väg 649 mot Sävar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista