Västerbottens län

Relativt lugnt brännbollsfestande

Polisen undersöker en misstänkt mordbrand sedan en villa i Adak, Malå brunnit ner i natt. Alla personer hann ut ur huset. Några misshandelsfall, personrån, rattfylleri etc utreds, men kring själva brännbollscupen och Fysikgrändsfesten har det inte anmälts några våldbrott.

I Adak, Malå, brann en villa ner i natt. Ingen person kom till skada. Men polisen misstänker att branden var anlagd. En bensindunk anträffades vid entrén.

På Viktoriabron i Skellefteå hittas en man liggande blödande från huvudet. Mannen vill inte medverka i någon utredning om misshandel men polisen skriver en anmälan. Mannen förs till lasarettet.

En ung man hotar några andra ungdomar med en sax. Ett par män bråkar med ordningsvakter på en umekrog. En vinglig bilfärd på E4 söder om Umeå uppmärksammades, och föraren misstänks nu för rattfylleri och bilen var dessutom stulen. Tre tjejer misstänks missbruk av urkund efter att ha använt lånade leg för att ta sig in på en krog. Vid busstationen i Umeå blev en man tidigt i morse rånad på bankkort och mobiltelefon.

Runt själva brännbollscupen och festen på Fysikgränd har det däremot varit relativt lugnt. Elva fyllerister har omhändertagits. En kvinna som gjorde kraftigt motstånd ska förhöras innan hon friges. Men några våldbrott kopplade till brännbollsfestandet har inte anmälts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista