Västerbottens län

Misstänkt mordbrännare anhållen för grov mordbrand

En man i 25-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för att ha bränt ner en villa i Adak. Den misstänkte barrikaderade sig och hotade skjuta polisen och bränna ner byggnaden. Efter  flera timmars förhandlingar kunde mannen gripas.

Det var strax före fyra på morgonen som larmet om branden kom. Villan brann ner, och vid den stod bränsledunkar.

På väg till branden mötte räddningstjänsten en bil, och eftersom de hade fått uppgifter av familjen att någon kan ha tänt på, följde en av bilarna efter den flyende bilen.

I en by utanför Lycksele barrikaderade sig mannen i en ladugård. Han hotade att skjuta polisen och bränna ner ladugården.

Västerbottenspolisens insatsstyrka och förhandlare kallades in och efter några timmar lyckades de få ut mannen och gripa honom strax före klockan nio.

Mannen är misstänkt för mordbrand alternativt grov mordbrand och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Det kan bli tal om fler åtalspunkter som olaga hot.

Mannen fördes till Skellefteå, och efter förhör anhölls mannen av jouråklagaren misstänkt för grov mordbrand. Tekniska undersökningar ska göras av platsen och mannen, berättar polisens vakthavande befäl Uno Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista