Karta över området Malå, Adak, Sorsele, Arvidsjaur. Källa: hitta.se
Adak

Adakbranden anses vara mordförsök

I dag häktades den 26-åring som i helgen anhölls misstänkt för mordbrand i Adak. Skellefteå Tingsrätt häktade honom på sannolika skäl misstänkt för försök till mord alternativt dråp, grov mordbrand och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Mannen själv nekar till allt utom bilstölden.

Strax före halv fyra i lördags morse kom ett larm om en brand i ett hus i Adak. En vuxen och ett barn befann sig i huset när det började brinna men vaknade av ljudet från branden.

På väg till platsen mötte räddningstjänsten en bil och efter uppgifter om att branden skulle vara anlagd så följde räddningstjänsten efter bilen.

Polisen hittade sedan bilen i en by utanför Lycksele där den misstänkta mannen hade stängt in sig i en ladugård.

Han hotade att skjuta polisen och bränna ner ladugården, men strax före klockan nio på morgonen lyckades polisens insatsstyrka och förhandlare att gripa mannen.

Polis och åklagare vill inte säga något om bakgrunden till händelserna i Adak och hänvisar fortfarande till förundersökningssekretess.

26-åringen nekar till alla anklagelser förutom att han tagit en bil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista