Stationshuset i Vännäs. Foto: Anna Burén/SR
Vännäs/Granö

Arbetspendeln Granö till Vännäs fortsätter

0:59 min

Trots färre resenärer fortsätter buss 168 mellan Granö och Vännäs året ut. Det är Vännäs och Vindeln nu överens om. Målet är att fler ska hitta bussanslutningen till den så kallade "Vännäspendeln".

Det var när arbetspendlingsturerna morgon och kväll med buss 31 mellan Lycksele och Umeå drogs in hösten 2011 som behovet av en annan lösninginfann sig.

Vindelns kommun försökte med en dubbeltur mellan Granö och Vännäs, men restiden blev lång och antalet resenärer på eftermiddagsturen få.

Sen Vännäs beslutat att delfinansiera linjen under våren 2012, togs beslutet att på prov köra linje 168 längs Umeälven från Granö till Vännäs via Tväråbäck på prov i sex månader. Och det är den provperioden som nu förlängs året ut.

Förhoppningen är att fler resenärer skall upptäcka och lockas tillbaka till linjen.

Under perioden 1 juli till 5 augusti gör man ett semesteruppehåll, men den 6 augusti kör man som vanligt igen. Framåt december skall sedan Vännäs och Vindeln göra en ny utvärdering och bestämma om linjen rullar vidare också 2013.

RÄTTELSE: I ljudinslaget uppges felaktigt att semesteruppehållet börjar den 19 juli. Det är den 1 juli som gäller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista