Umeå Kommunfullmäktige blir det som faställer budgeten för 2013. Foto: Anna Burén/SR Västerbotten.
Umeå

Budgetförslag antaget av kommunstyrelsen

Budgetförslaget antaget av kommunstyrelsen
0:45 min

Ingen fotbollshall och gymnastikhall. Det är följden av socialdemokraternas och vänsterpartiets budgetförslag som godkändes av kommunstyrelsen. Istället blir det extra pengar till bland annat för- och grundskola och socialnämden.

Fotbollshall och gymnastikhall skjuts på framtiden. Istället blir det utöver en uppräkning på mellan 1,5 och 2,5 procent för att täcka nämndernas löner och omkostnader satsar man 130 miljoner - i huvudsak på socialnämnden och för- och grundskolenämnden.

Allianspartierna å sin sida har i sitt budgetförslag en satsning på 100 miljoner som man vill finansiera med bland annat mindre anslag till administration, försäljning av bostäder, privatisering av skolor och hemtjänst. De vill även bygga en ny fotbollshall och en gymnastikhall 2014.

De fyra borgerliga partierna i Umeå vill sänka skatten med en krona de kommande fyra åren, med början med tio öre nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".