1 av 2
Arkan Asaad, författare och taekwandomästare
2 av 2
Dan-Ove Willman och föreningens Umeå Legends clubs ordförande är Raad Al-Duhan. Foto: Anders Wikström/Sveriges Radio.
Umeå

Tusentals unga västerbottniska författare

1:44 min

Föreställ dig 2000 nya böcker och 2000 nya unga länsförfattare samlade på en stor bokmässa i maj 2014. Det är vad projektet "2014 nya västerbottensförfattare" siktar på.

Umeå kommuns kulturhuvudstadsutskott stöttar projektet "2014 nya Västerbottensförfattare" totalt 450 000 kronor till och med 2014.

Projektet vill ge barn och unga möjlighet att skriva och ge ut egna böcker fram till kulturhuvudstadsåret.

Föreningen Umeå Legend Club och berättarföreningen Tellus är initiativtagare till projektet som ska avslutas med en stor bokmässa i maj 2014, då författarna får presentera sina böcker.

Arkan Asaad var mästare i taekwando, och när han slutade kampsport fyllde han tomrummet med skrivandet. Disciplinen och filosofin från sporten använder han i sin roll som författare.

Författare kan se ut hursomhelst och vara från vilken bakgrund som helst, säger Arkan. Det viktiga är att presentera vitt skilda förebilder för barn och ungdomar, så att de vet att författaryrket är för alla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista