1 av 2
Strandenskolan i Dorotea har haft sexton rektor de senaste 15 åren. Foto Lari Honkanen/SR.
2 av 2
Doroteas kommunchef Bo Edin. Foto Lari Honkanen./SR.
Dorotea

16 rektorer på 15 år

1:31 min

Strandenskolan i Dorotea har stor ruljans på rektorer. Under de senaste femton åren har skolan haft 16 rektorer, konstaterar kommunchef Bo Edin.

– Bara det är en stor varningssignal. Om man backar bandet bara de fem senaste åren har det varit en än större ruljans på rektorerna, och det här är definitivt inte bra.

De flesta lärare och den tillförordnade rektorn som kallats in sedan den förra rektorn avgick efter bara två månader, har lagt locket på och vill eller vågar inte uttala sig om situationen. De vill lösa problemet inom skolan.

Men nere på byn går snacket på om Strandenskolans rektorsruljans. Och det är inte alla som är nöjda med att lärarna inte talar öppet om vad som pågår innanför skolans väggar.

– Jag tycker att det är märkligt att det är så lite information ut till oss föräldrar och till eleverna, om vad som egentligen händer, säger en Doroteabo med barn på Strandenskolan.

Är det här nånting man pratar om bland föräldrarna?

– Ja, det gör vi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista