1 av 2
I väntan på kvällens match spelas det boll i Camp Sweden. Foto: Sergei Grits/Scanpix
2 av 2
Anton Ahlgren framför supporterbussen. Foto: Wendy Lou Chevlin.
Fotbolls-EM

Festivalstämning i Camp Sweden

1:08 min

Ikväll spelar Sverige sin premiärmatch i Fotbolls-EM när vi möter hemmalaget Ukraina. Och på plats i huvudstaden Kiev finns nu också den gulblåa bussen med texten Camp Lustig för att stötta Umeåfödda landslagsspelaren Mikael Lustig.

Mikaels kompis, Anton Ahlgren, är en av killarna i bussen.

– Det är festival, riktig festivalstämning. Vi bor som i en sandlåda här typ. Som jag förstår det så har man lagt över allt ansvaret på några ukrainska personer här, och det är ju noll koll. Alla står överallt, vi hade silverplats men vi står på guld och folk på brons står på guld och guld på brons, säger han och syftar på de olika prisklasser som man har kunnat anmäla sig till på lägret.

De kallar sig alltså Camp Lustig, och de är här för att heja fram Umesonen Mikael Lustig. Frågan är om han ska spela eller inte, eftersom han har haft problem med skador.

– Jag har inte hört nånting än, nu när vi är här så är det svårt att få tag på honom. Så vi vet ingenting.

Hur är stämningen på Camp Sweden inför matchen ikväll?

– Den är bra. Det är morgon, det är väl typ 25 grader varmt och det var fest här igår också, så att folk är väldigt trötta, men det börjar ta sig. Det gäller bara att få hit lite mat och vatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista