Ukrainas Andriy Shevchenko sätter målet förbi Zlatan Ibrahimovic och Mikael Lustig. Foto: Darko Vojinovic/Scanpix/AP.
Fotboll

Internetfluga driver med Lustig efter EM-förlusten

0:19 min

En strid ström av bilder på folk som håller en stolpe - ja kanske har du sett dem på twitter, tumblr eller facebook. Det handlar om en internetfluga, ett meme, som driver med umesonen Mikael Lustig. Vid Sveriges förlust mot Ukraina slank 2-1-hörnbollen in mellan honom och målstolpen.

"Hur svårt kan det vara att hålla en stolpe", undrar skämtare som håller målstolpar, pelare, stativ och flaggstänger på bilder som nu sprids på sociala webben.

Harry Bertilsson, supporter från länet som följer EM på plats i Ukraina, märkte kritiken mot Lustig direkt efter matchen.

– Det har ju varit ganska hårda ord om Micke på twitter och så där efter matchen... Jag menar, målet går ju inte att säga så mycket om, har man stolpen på en hörna så ska man ju ha stolpen på en hörna, men annars så tycker jag inte att Micke var varken bättre eller sämre än nån annan, säger han i en intervju i P4 Morgon Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista