Innehållet i flaskposten som hittades vid Mjösjön. Foto: Johan Lundkvist.
Mjösjön

Hittade flaskpost mitt i skogen

2:28 min

Johan Lundkvist och hans systerson fann en flaskpost 70 meter från närmsta sjö under en svamppromenad i Mjösjöskogarna. Flaskposten innehöll tre delar och skickades år 1996.

– Vi var egentligen ute och skulle kolla om vi kunde hitta någon svamp och hade passerat ett ganska så tätt skogsparti och då hittade vi en flaska där och det visade sig vara en flaskpost, säger Johan Lundkvist och fortsätter:
– Och det hela var rätt märkligt för den låg säkert 70 meter från sjön i en ganska tät skog, så jag vet inte hur den har kommit dit, säger han.

Flaskposten, som skickades år 1996, innehöll tre delar:
– Dels ett brev där de uppmanar upphittaren att skicka ett svar i minst en flaska. Sedan står det även att filmen Terminator 2 är bäst och att man ska tänka på peace, love and understanding, säger Johan Lundkvist.

Och avsändarna heter Sara, Angelica och Johanna, vet du något mer om dem?
– Nä, jag vet inget om dem.

Men kommer du att skicka svar då?
– Ja, varför inte. Jag ska till Mjösjö nu på torsdag så jag ska sätta mig och komponera ett svar då, säger Johan Lundkvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista