Simon Österhof. Foto:Jonna Spiik/Sveriges Radio
Visfestivalen på Holmön

Hallå där Simon Österhof!

1:30 min

Idag börjar Visfestivalen på Holmön och Sveriges Radio ska dit! Vi intervjuar deltagarna och spelar in konserter. Vår reporter på plats är Simon Österhof, hallå där!

– Hallå, hallå!

– Nu är vi någonstans utanför Sävar på väg till båten som ska ta oss ut till Holmön.

Hur ser vädret ut idag?

– Jag vill inte "jinxa" något här men det ser fantastiskt ut. Det är blå himmel med små slöjor av moln bara. Jag tror att det kan bli alldeles perfekt festivalväder.

Du sitter alltså i en teknikerbuss tillsammans med ett gäng tekniker här ifrån Sveriges Radio och ni ska alltså spela in konserter under visfestivalen. Vilka ska ni spela in?

– Vi ska spela in nästan hela rasket faktiskt. Det är ganska många som ska spela där på Holmön men bland annat så ska vi spela in Pernilla Andersson, Jack Vreeswijk, Arja Saijonmaa, så det blir många olika.

Och de här kan vi höra i P4 Västerbotten under sommaren och hösten?

– Ja de kommer att pytsas ut lite nu och då när det passar i tablån.

Vad ser du mest framemot under helgen?

– Jag ser framemot att höra ganska mycket bra musik förstås och jag har ju en liten fäbless för Pernilla Andersson jag tycker att det är väldigt trevlig musik så det ska bli speciellt roligt att spela in den konserten och så och tjuvlyssna lite vid sidan om.

– Sen att bara få vara ute på Holmön, det är min allra första gång och det sägs vara väldigt fint.

Tack Simon Österhof och lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista