Brott och straff

Sex gripna för båtmotorstölderna

Igår kväll greps sex personer i åldrarna 16-40 år i Hörneforsområdet misstänkta för de båtmotorstölder som skett i längs kustlandet i länet. – Det känns så klart oerhört bra att kunna sätta stopp för den här typen av organiserad seriebrottslighet, säger Tomas Andersson på polisen.

De sex männen greps på den plats där de gömt en del av sitt stöldgods och polisen säger i ett pressmedelande att det är en kortare tids spaning som gjort att de nu kunde göra ett gripande. 

– Vi har arbetat intensivt med dessa ärenden, och har tack vare iakttagelser från allmänheten och säkrade spår kunnat knyta ihop säcken, säger Tomas Andersson vid den regionala underrättelsetjänsten.

Den våg av båtmotorstölder som vi har berättat om tidigare har ägt rum under drygt en veckas tid och främst längst kusten men även en bit in i landet och det är till flera av dessa som de sex männen är knutna men enligt polisen så kan de vara skyliga till fler stölder.

– Det är mycket möjligt att de nu gripna ligger bakom fler stölder än dem vi hittills kunnat knyta dem till, säger Tomas Andersson. 

Men även om de är skyldiga till fler stölder så känner Tomas Andersson att det är skönt att kunna sätta punkt för stöldvågen av båtmotorer i länet. 

– Ju fler stöldturnéer vi avbryter desto mer ökar chanserna att de internationella ligorna inte väljer att komma tillbaka hit, säger Tomas Andersson  vid den regionala underrättelsetjänsten. 

Trots gripandet är polisen fortfarande intresserade av fler observationer av personer och fordon i samband med stölder eller misstänkta stöldförsök under perioden 17 till 25 juli och uppmanar allmänheten att kontakta polisen för att lämna iakttagelser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.