Karl Morten Eek gjorde första målet för Umeå FC mot Falkenberg. Foto: Lennart Odhström/SR.
Fotboll

Umeå FC hemmavann

1:56 min

UFC besegrade Falkenberg med 2-1 efter mål av Karl Morten Eek och Danny Persson. Umeå FC ligger på femtonde plats eftersom Trelleborg vann sin match och gick förbi. Därmed fortfarande på nedflyttningsplats.

1-0 kom efter tio minuter. Vid inkast hittade Danny Persson fram till första stolpen där Karl-Morten Eek fanns och nickade in bollen. Men trots 1-1 i 30nde minuten så tappade inte UFC modet. Bara nio minuter senare slog Danny Persson in 2-1-målet som också blev matchens slutresultat.

– Riktigt skönt faktiskt, även om vi storknar lite på slutet, säger mittfältaren Joel Burström efter matchen.

En match där allting händer i första halvlek egentligen?

– Ofta har vi öppnat med att göra mål i matcherna och det har varit en liten akilleshäl för oss faktiskt, men idag lyckas vi hålla undan och Danny gör det otroligt bra på andra målet.

Mycket ytor och oerhört mycket löpning på nästan alla positioner i laget. Det här måste ha varit en hyffsat jobbig match att spela?

– Ja absolut, det var jättejobbigt. Sedan var det även väldigt kvavt, soligt och varmt också. Men som sagt, vi storknar sista kvarten, då märker man att vi är trötta. Men jag tycker ändå att vi tätar till. Vi faller hem och de kommer ingenstans tycker jag.

Det är tänkt att det ska vänta nu så att höstsäsongen ska se bättre ut än vårsäsongen. Ni är på väg ditåt nu?

– Absolut, det är känslan jag har. Det är bara att köra på nu på den inslagna vägen, säger Joel Burström.

Gunnar Berlin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista