Sanna Bäckström och Zoraya Östholm har arbetat som sommarlovsentreprenörer Skellefteå i sommar. Foto Magnus Bergner/SR.
Norsjö/Skellefteå

Entreprenör som sommararbete

Sommarlovsentreprenörer i Norsjö och Skellefteå
1:27 min

I sommar har 31 ungdomar i Norsjö och Skellefteå jobbat som sommarlovsentreprenörer. Syftet är att väcka ett intresse för entreprenörskap genom att låta ungdomarna driva företag som sommarjobb. Sanna Bäckström och Zoraya Östholm från Skellefteå tillverkade egna linnen med tryck som dom skulle sälja via en webbsida.

Idén med sommarlovsentreprenörer startade i Västernorrland 2000 och genomförs idag i många Svenska kommuner.

Det här handlar om ungdomar mellan 15 och 19 år som får 2000 kronor i starten, en introduktionskurs och stöttning av handledare för att utveckla sin affärsidé.

I våras var Sanna och Zoraya osäkra på om dom kunde tänka sig att bli egna företagare, och så så här säger dom nu.

– Ja om det flyter på lika bra som det gjort  med våran verksamhet så är det nog verkligen troligt, men fortfarande kan jag inte ge ett direkt svar, säger Zoraya Östholm.

--  Ja det är väl som Zorayahar sagt att det har varit jätteroligt om man hade ett företag som rullade på så pass bra som vårt gjorde så skulle det  vara jätteroligt, säger Sanna Bäckström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".