Huset där polisinsatsen ägde rum. Foto: Mikaela Pallin/SR
Bjurholm

Dramatisk polisinsats i Bjurholm

Efter en stor polisinsats i centrala Bjurholm under torsdagseftermiddagen togs en man in för förhör. Mannen är nu släppt, men han är är fortsatt misstänkt för brott. Vilket brott det handlar om är polisen förtegen om.

Polisen gick och gjorde en husrannsakan i den misstänktes bostad, och i samband med togs mannen in för förhör - för att alltså senare släppas.

Förundersökningsledare Leif Eriksson säger till Folkbladet att mannen är misstänkt för vapenbrott, och att han släppts fri eftersom det inte finns någon risk för fortsatt brottslighet. I övrigt har polisen varit mycket knapphändig med information.

– Vi har med tvångsmedel frihetsberövat en person som kommer att förhöras under dagen, mer än så kan jag inte säga, säger Lars Kelly, chef för roteln vid grova brott i Västerbotten, till Sveriges Television.

Lars Kelly säger till vk.se att insatsen är en så kallad tvångsåtgärd.

– Det är en polisiär insats som utförs som en del i en förundersökning. Insatsledningen har bedömt att det behövs extra skydd, både för den person som avses och polispersonalen på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".