Handel via nätet ökar vilket har ändrat kraven på Posten. Foto: Claudio Bresciano/Scanpix
Umeå

Tio nya jobb till Umeå när e-handeln ökar

Ökad e-handel ger fler jobb på posten
1:38 min

Den nya distanshandeln är en av anledningarna till att posten i Umeå byggt ut sina lokaler och skaffat en helt ny sorteringsanläggning. Enligt Johan Åhlander, produktionschef på Posten Logistik, har också kraven från kunderna ökat. 

Idag invigdes de nya lokalerna i Umeå som också komer att innebära tio nya tjänster.

– Våra kunder vill ha sina paket allt tidigare och genom att bygga mer direkta trafiklösningar där vi kör direkt från södra Sverige till båda Sundsvall, Umeå, Luleå och Östersund istället som tidigare via Ånge så kommer vi ut tidigare med godset, säger Johan Åhlander.

E-handeln fortsätter öka i Sverige. Prognoserna pekar på att omsättningen i år når drygt 31 miljarder kronor och i Umeå har postens logistikhandel vuxit med 17 procent under årets första sju månader.

Lokalerna i Umeå har utökats med 2 000 kvm och verksamheten kommer att sysselsätta ytterligare tio personer.

– När vi gjorde den här förändringen under första halvåret så var det ett par hundra chaufförer som fick helt nya rutter.

– Vi har fått nyanställa tio personer i Umeå samtidigt som att den här maskinen vi har investerat i gör att vi effektivisera verksamheten, säger Johan Åhlander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".