1 av 2
Fler lediga hus och möjligheter att bo behövs i Örträsk, säger Åke Runnman engagerad i ortens framtid. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
2 av 2
Örträsk vill växa. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
Örträsk

Svårt att hitta boende i Örträsk

Svårt med boende i Örträsk
1:28 min

Bättre vägunderhåll, stopp på ständiga elavbrott och bredband är något av det som örträskborna tycker är viktigt för att orten ska utvecklas. För att öka inflyttningen måste boendefrågan lösas, säger Åke Runnman engagerad i ortens framtid.

Boendefrågan, elavbrotten och de usla vägarna var några av de synpunkter som kom fram under det samrådsmöte som Lycksele kommun kallat till i Örträsk i tisdags kväll. För öka inflyttningen måste tillgången på bostäder bli bättre, säger Åke Runnman:

– Det är folk som söker hus och söker ställen att bo på här men det finns inte så många hus lediga eller till salu, säger Åke Runnman.

För att de idag omkring 300 örträskborna ska bli fler så räcker det inte bara med att det föds fler barn, det behövs också nya bostäder för att inflyttningen ska öka, säger Åke Runnman.

I den fördjupade översiktsplan över Örträsk som snart kommer att ställas ut, så har kommunen pekat ut strandnära områden där nya villor kan byggas. Det vill säga om någon är intresserad och om markägare vill sälja.

I slutet av augusti ska Lycksele kommun, Vattenfall och de boende i Örträsk ha ett möte för att diskutera de återkommande elavbrotten på orten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".