Björn Ferry. Foto:Anneli Johansson
Jul

Snoppar i granen när Ferry designar

3:09 min

Det blir skidskytten Björn Ferry från Storuman som designar årets julgran som ska stå framför Rådhuset i Östersund. Han lovar en otraditionell julgran.

 - Rejäla snöbollar till pungkulor vid roten och sedan stora kottar med mycket frön uppe vid toppen som ska kunna sprida sin styrka och sina gener i flera hundra år framåt, avslöjar Björn Ferry.

– Jag kan bara säga att julgranen inte kommer vara av den klassiska sorten, den kommer att sticka ut. Den som sett mina tidigare konstnärliga verk lär känna igen sig. Genom julgranen vill jag också göra ett bidrag till debatten om hur vi hanterar våra naturresurser, säger Björn.

Granen invigs med pompa och ståt lördagen den 24 november, samma helg som Östersunds Rådhus firar 100 år och dagen innan världscupen i skidskytte drar igång. Den dansas ut lördagen den 12 januari med traditionell julgransplundring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista